Hvad er ULRUS?

Udvidet lænderyg-undersøgelse er til dig med smerter og symptomer relateret til lænderyggen, også kendt som ”low back pain”(LBP), og som gerne vil have en grundig undersøgelse og udredning. Har du haft symptomer i mere end 7 dage, kan ULRUS være noget for dig.

Har du nogle af følgende symptomer, kan ULRUS være noget for dig:

  • Symptomer i mere end 7 dage
  • Smerter og ondt fra lænden
  • Udstråling til baglår, læg, fødder o.a.
  • Ischias, smerter og jag
  • Hold i lænden

Hvem er berettiget til ULRUS?

Din egen praktiserende læge tager stilling til, om ULRUS er noget for dig. Der er visse krav, du skal opfylde, for at du kan blive henvist. Blandt andet må din rygproblematik ikke være akut, hvilket vil sige, at du skal have haft symptomer i mindst 14 dage. Derudover skal du forsat være i udredningsfasen, dvs. at du endnu ikke har fået forelagt en behandlingsplan/strategi.

Hvordan foregår det?

Vi har fysioterapeuter, der er specialuddannede inden for ULRUS. Undersøgelsen består af spørgeskemaer samt en klinisk undersøgelse. Undersøgelsen resulterer i en handleplan, som kan bestå af træning, behandling og information om, hvordan du bedst tackler din problematik i hverdagen.

For at give dig en tværfaglig og sammenhængende indsats vil din egen læge modtage en afrapportering fra fysioterapeuten.

Hvordan kommer jeg i gang?

Din egen læge tager stilling til, om ULRUS er aktuel for dig. Har du spørgsmål til forløbet, eller er du i tvivl om, om det er aktuelt for dig at blive henvist, er du velkommen til at kontakte os allerede i dag.

Behandlere:

Fysioterapeut Cert.MDT Udvidet LændeRygUnderSøgelse (ULRUS). Certificeret i udredning og klassificering af personer med nakke-, ryg-, knæ- & vederlagsfri problematikker

Bodil Lundby Høy Fysioterapeut Cert.MDT Eksamineret idrætsfysioterapeut. Udvidet LændeRygUnderSøgelse. Nakke-, Ryg,- & Knæ-Certificeret. Vederlagsfri Certificeret

Book en tid

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.