Få målt din maksimal iltoptagelse

Maxtesten (VO2max) har til formål at måle den maksimale iltmængde, du kan optage pr. minut. Man kan sige, at det viser størrelsen på din ”motor”.

Massage har en stor positiv virkning på muskulaturen samt kroppens bløde væv. Det kan fjerne spændinger, forbedre blodcirkulationen, nedbryde affaldsstoffer, der er ophobet i muskler og påvirke lymfesystemet ved at give nynbæring og ilt til vævsvæsken.

Forløb

Testen sættes i gang 5 minutter efter, at du har afsluttet den submaksimale test. Du starter herefter på din sidste hastighed og fortsætter 5-8 minutter, imens intensiteten stiger med korte mellemrum, indtil du når fuldstændig udmattelse.
Er du løber, vil testen blive gennemført på løbebånd. Er du cykelrytter, vil det være på ergometercyklen. Til  triatleter har vi en speciel sammensat testpakke, hvor du får lavet en submaksimal test på både løbebånd og ergometercyklen med en afsluttende makstest på enten løbebånd eller ergometercykel.

Den submaksimale test stoppes, når den anaerobe tærskel er nået. Varigheden vil cirka være 20-25 minutter alt efter niveau og korrekt udlæg af testen.

Gennemgang og forklaring af testen

Efter den gennemførte test får du en grundig gennemgang af testdata og -materialet:

  • Du får en forklaring af din udholdenhedsprofil, værende VO2max-udnyttelse (kondition/kondital) og arbejdsøkonomi samt intensitetsstyring (træningszoner)
  • Du får en introduktion til vores tilbud om træningsplanlægning og anbefalinger for re-test
  • Gennemgangen og forklaringen indeholder ikke, hvordan du anvender testresultaterne i din træning. Her har du enten selv indsigten, en træner eller vi anbefaler, at du bruger vores tilbud om træningsplanlægning

 

Se priser på tests her

Book en tid online

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.